74 nieuwsberichten gevonden.
Voedingssupplementen met zout
Advies 9750
De Hoge Gezondheidsraad brengt een negatief advies uit over het op de markt brengen van voedingssupplementen die uitsluitend of hoofdzakelijk natriumchloride bevatten. Ze zijn potentieel nadelig voor de volksgezondheid omdat ze overmatige zoutconsumptie in de hand kunnen werken.
FSMPs die menselijke moedermelk bevatten
Advies 9751
De Hoge Gezondheidsraad adviseert tegen het op de markt brengen van speciale voedingsmiddelen voor medisch gebruik (FSMP's) die moedermelk bevatten en bedoeld zijn voor vroeggeboren baby's met een (zeer) laag geboortegewicht. Dit advies is gebaseerd op meerdere overwegingen.
Alcohol in producten met een effect op de gezondheid
Advies 9702
Alcohol kan een ingrediënt zijn in bepaalde "gezondheidsproducten" die adolescenten en kinderen consumeren. In dit advies focust de Raad op de aanwezigheid van alcohol in preparaten "met een effect op de gezondheid" en de mogelijke impact ervan op jonge consumenten.
Vis en zeevruchten (Deel 1)
Advies 9343
De Hoge Gezondheidsraad is bezig het advies 7617 “Vis en gezondheid” uit 2004 te herzien. In dit eerste deel, dat samen met het Wetenschappelijk Comité ingesteld bij het FAVV uitgewerkt werd, worden de risico’s van blootstelling aan kwik en methylkwik via visconsumptie onder de loep genomen.
Nutritionele behoeften van patiënten die lijden aan mucoviscidose
Advies 9414
Patiënten met mucoviscidose hebben omwille van hun ziekte bijzondere voedingsbehoeftes. Ze moeten voldoende energie en eiwitten binnenkrijgen. Daarnaast hebben ze ook een grotere behoefte aan mineralen en vetoplosbare vitaminen.
Voedselovergevoeligheden
Advies 9509
In dit wetenschappelijk advies, waarin richtsnoeren worden aangeboden voor beleidsmakers inzake volksgezondheid, formuleert de Hoge Gezondheidsraad van België aanbevelingen aan artsen en patiënten betreffende de implementatie van correcte in vitro tests om IgE-gemedieerde voedselallergieën te ...
Marketing van ongezond voedsel gericht op kinderen
Advies 9527
In dit wetenschappelijk advies, waarin richtsnoeren worden aangeboden voor beleidsmakers inzake volksgezondheid en andere relevante belanghebbenden, geeft de Hoge Gezondheidsraad van België een advies over de blootstelling van kinderen, inclusief adolescenten, aan ongezond voedsel via de media ...
Verrijking van vetstoffen met vitamine A en D
Advies 9609
In dit wetenschappelijk advies, waarin richtsnoeren worden aangeboden voor beleidsmakers inzake volksgezondheid, geeft de Belgische Hoge Gezondheidsraad een deskundig oordeel over de verrijking van voedingsvetten met vitamine A en D.
Alzheimer
Advies 9279
In dit wetenschappelijk advies over het beleid inzake volksgezondheid geeft de Belgische Hoge Gezondheidsraad een deskundigenadvies betreffende de nutritionele behoeften voor patiënten in een vroeg stadium van de ziekte van Alzheimer.
Fluor
Advies 9602
In dit wetenschappelijk advies, waarin richtsnoeren worden aangeboden voor beleidsmakers inzake volksgezondheid, geeft de Belgische Hoge Gezondheidsraad een stand van zaken over de individuele aanbevelingen inzake fluoride voor de Belgische bevolking.
Vegetarische voeding
Advies 9445
In dit wetenschappelijk advies, waarin richtsnoeren worden aangeboden voor beleidsmakers inzake volksgezondheid, formuleert de Hoge Gezondheidsraad van België aanbevelingen voor de Belgische bevolking waarvan het voedingspatroon hoofdzakelijk of geheel beperkt is tot voedingsmiddelen van ...
Vitamine D, zink en COVID-19
Advies 9620
In dit wetenschappelijk advies, waarin richtsnoeren worden aangeboden voor beleidsmakers inzake volksgezondheid, geeft de Hoge Gezondheidsraad van België een oordeel over het gebruik van vitamine D en zinksupplementen bij de preventie en behandeling van COVID-19.
Food Based Dietary Guidelines (FBDG)
Advies 9284
In overleg met de bevoegde autoriteiten van het land, heeft de Hoge Gezondheidsraad (HGR) een advies uitgewerkt over de prioriteiten met betrekking tot voedselkeuzes die effectief kunnen bijdragen tot het behoud en de promotie van een goede gezondheid. De aanbevelingen die in dit nieuwe ...
Maaltijdvervangende producten
Advies 9521
In dit wetenschappelijk advies, waarin richtsnoeren worden aangeboden voor beleidsmakers inzake volksgezondheid, formuleert de Hoge Gezondheidsraad van België een deskundigenadvies betreffende het gehalte aan mangaan, kalium, vitamine K en zink in maaltijdvervangende producten voor ...
Foliumzuur
Advies 9515
In dit wetenschappelijk advies, waarin richtsnoeren worden aangeboden voor beleidsmakers inzake volksgezondheid, formuleert de Belgische Hoge Gezondheidsraad een deskundigenadvies betreffende het foliumzuurgehalte van voedingssupplementen voor vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn ...
Arseen
Advies 9252
In dit wetenschappelijk advies over het beleid inzake volksgezondheid brengt de Belgische Hoge Gezondheidsraad een risicobeoordeling uit van arseen (As) in voeding voor baby's en peuters. Dit advies heeft tot doel om specifieke aanbevelingen over As in voeding te formuleren ten behoeve van ...
Ubiquinon ubiquinol
Advies 9483-9487
Algemeen advies betreffende het gehalte aan “ubiquinon” in voedingssupplementen en advies betreffende de veiligheid van het ingrediënt “ubiquinol” in voedingssupplementen (HGR 9483 & 9487).
Medisch attest
Advies 9428
Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit betreffende levensmiddelenhygiëne: medisch attest (november 2017) (HGR 9428).
Foods for Special Medical Purposes – FSMP
Advies 9371
In dit wetenschappelijk advies over het beleid inzake volksgezondheid onderzoekt de Belgische Hoge Gezondheidsraad de risico's die voortvloeien uit de verkoop, zonder medische toezicht, van voedingsmiddelen voor medisch gebruik (FSMP).
Vitamine K2
Advies 9388
In dit wetenschappelijk advies over het beleid inzake volksgezondheid geeft de Belgische Hoge Gezondheidsraad een deskundigenadvies betreffende de maximale vitamine K2-concentratie in voedingssupplementen en verrijkte voedingsmiddelen en betreffende een op de etikettering van verrijkte ...